• Dansk
  • English

term.subject="persondata"

Afgræns din søgning

Materialetype
Emne
Forfatter
Årstal
Sprog
Kilde
Kategori
Set sort order for search result
HjemmeHjemme
UdlåntUdlånt
Kan ikke reserveresKan ikke reserveres
Læs på biblioteketLæs på biblioteket
Vis antal:102550
  1. Persondataret

    • Bog
    Dorte Høilund: Persondataret
    34.66 PER
    Persondata

    Persondataret

    2020
    3. udgave, 1. oplag (2020)
    En systematisk indføring i gældende regler og retningslinjer på persondataområdet. Området har fået stigende opmærksomhed de senere år, hvor datadeling og dataindsamling er stedet voldsomt
    Find den her
    Detaljer
    Haves: 
    870970-basis:48714129|980|.
    Note: 
    Indhold: Formål, anvendelsesområde og begreber ; Regler om personoplysninger ; Den registreredes rettigheder ; Generelle forpligtelser ; Datasikkerhed - beskyttelse af personoplysninger ; Databeskyttelsesrådgiver ; Tilsyn, erstatning og administrative bøder ; Persondataforordning 2016/679 om databeskyttelse ; Databeskyttelsesloven ; Domme og udtalelser
    ISBN nr.: 
    9788741275109
    Omfang: 
    386 sider
    Udgiver: 
    Hans Reitzel
    Målgruppe: 
    fagligt niveau, alment niveau, voksenmaterialer
    Haves:: 
    870970-basis:48714129|980|a
  2. Dine data på nettet

    • Bog
    Find den her
    Detaljer
    Haves: 
    870970-basis:47579953|980|.
    Note: 
    På omslaget: Tag kontrollen over dine data på nettet! Hvordan beskytter du dine personlige data, og undgår at de bliver misbrugt? Hvordan sletter du dine personlige data-spor?
    ISBN nr.: 
    9788771722987
    Omfang: 
    84 sider
    Udgiver: 
    Idag & Nordan
    Målgruppe: 
    fagligt niveau, alment niveau, voksenmaterialer
    Haves:: 
    870970-basis:47579953|980|a
  3. Kend databeskyttelsesreglerne

    • Bog
    34.22 KRI

    Kend databeskyttelsesreglerne

    2019
    1. udgave, 1. oplag (2019)
    Om de nye gældende regler for databeskyttelse i databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven samt om reglernes betydning for registrerede personer, dataansvarlige, databehandlere samt databeskyttelsesrådgivere
    Find den her
    Detaljer
    Haves: 
    870970-basis:47035198|980|.
    Note: 
    Indhold: Hvad er databeskyttelse? ; Begrebet personoplysninger ; Hvornår behandles der personoplysninger? ; Hvilke nærmere forpligtelser har den dataansvarlige? ; Den registreredes rettigheder ; Hvordan beskyttes personoplysningerne? ; Børn, unge og uddannelse ; Arbejdsgivernes behandling af personoplysninger ; Beskyttelsen af helbredsoplysninger ; Kreditoplysninger ; Medier og udgivelser ; Sletning af oplysninger fra søgemaskiner ; Behandling af personoplysninger fra offentligt tilgængelige registre ; Big data, markedsføring og profilering ; Behandling af personoplysninger ved forskning og statistik ; Risikobaseret tilgang til persondatasikkerheden ; Overvågning og sporing ; Politi og retsvæsen ; Danmark, EU og resten af verden ; Retsmidler, ansvar og sanktioner ; Særregler ved behandling af arbejdstageres personoplysninger i forbindelse med ansættelsesforhold
    ISBN nr.: 
    9788759334799
    Omfang: 
    317 sider
    Udgiver: 
    Samfundslitteratur
    Målgruppe: 
    fagligt niveau, voksenmaterialer
    Haves:: 
    870970-basis:47035198|980|a
  4. Dansk persondataret

    • Bog
    34.22 DAN

    Dansk persondataret

    2019
    1. udgave, 1. oplag (2020)
    Antologi der giver en generel indføring i dansk persondataret, som den ser ud efter implementeringen af databeskyttelsesforordningen. Fremstillingen er tilrettelagt så den også kan læses af ikke-jurister
    Find den her
    Detaljer
    Haves: 
    870970-basis:47706769|980|.
    Bidrag af: 
    Bent Ole Gram Mortensen, Bent Ole Gram Mortensen et al.
    Note: 
    Indhold: Generelle spørgsmål (Bent Ole Gram Mortensen: Fra registerlov til databeskyttelsesforordning. Peter Starup: Den centrale lovgivning på databeskyttelsesområdet. Sten Schaumburg-Müller: Hvornår er der tale om en personoplysning, og hvornår er det behandling af en sådan? ; Nærmere om persondatarettens dækning ; Oplysningskategorier og behandlingsbetingelser ; Ytrings- og informationsfrihed ; Personbilleder. Ayo Næsborg-Andersen: De overordnede principper for databehandling. Ansvarlighed og dokumentation ; Ansvarssubjekter og aftaleregulering ; Tredjelandsoverførsler / Jesper Løffler Nielsen & Helene Arensbak Mørk. Lisa Hjerrild: Databeskyttelsesrådgiveren ; Krav om konsekvensanalyse. De registreredes rettigheder / Jøren Ullits, Ayo Næsborg-Andersen & Kent Kristensen. Daniel Hartfield-Traun: Sikkerhed og håndtering af databrud. Carina Risvig Hamer: Tilsynsmyndigheder og sanktioner) ; Udvalgte retsområder (Persondatarettens anvendelse på forskningsprojekter / Kent Kristensen & Jøren Ullits. Ayo Næsborg-Andersen: Statistik. Frederik Waage: Behandlingen af personoplysninger ved domstolene. Persondatabehandling i journalistisk øjemed / Jøren Ullits & Sten Schaumburg-Müller. Sten Schaumburg-Müller: Kunstnerisk, litterær og akademisk virksomhed. Bent Ole Gram Mortensen: Markedsføring og personoplysninger. Forsyningsvirksomheder / Bent Ole Gram Mortensen & Lisa Hjerrild. Lisa Hjerrild: Geodata. Konkurrenceret / Peter Starup & Jesper Kruse Markvart. Sundhedslovens behandlingsregler / Kent Kristensen & Jøren Ullits. Jøren Ullits: Forvaltningens samkøring af borgerdata. Christian Højer Schøler: HR og persondata)
    ISBN nr.: 
    9788742000335
    Omfang: 
    XXXVII, 506 sider
    Udgiver: 
    Ex Tuto
    Målgruppe: 
    fagligt niveau, voksenmaterialer
    Haves:: 
    870970-basis:47706769|980|a
  5. Datatilsynet lukker tilsynsenhed og skruer op for vejledning om GDPR : Ændringer i Datatilsynet skaber begejstring i erhvervslivet : Justitsministeren efter kritik: Derfor bliver Datatilsynet beskåret

    • Tidsskriftsartikel

    Datatilsynet lukker tilsynsenhed og skruer op for vejledning om GDPR : Ændringer i Datatilsynet skaber begejstring i erhvervslivet : Justitsministeren efter kritik: Derfor bliver Datatilsynet beskåret

    I: Computerworld, Årg. 40, nr. 9 (2020), S. 26-29
    Strategiplan for Datatilsynet betyder, at tilsynet nedlægger sin tilsynhedsenhed og i stedet opretter en vejledningsenhed, der skal have fokus på at hjælpe danske organisationer med at forstå GDPR bedre. - Udsigten til mere vejledning fra Datatilsynet skaber stor begejstring i IT-branchen, der længe har kæmpet for mere vejledning af GDPR-reglerne. Men vi er ikke i mål endnu, lyder det fra administrerende direktør, Natasha Friis Saxberg. - Datatilsynet står til at blive beskåret i de kommende år. Det betyder blandt andet færre medarbejdere
    Find den her
    Detaljer
    Haves: 
    870971-tsart:38245651|980|.
    Omfang: 
    S. 26-29
    Målgruppe: 
    gymnasieniveau, fagligt niveau, alment niveau, voksenmaterialer
    Findes i: 
    Computerworld, Årg. 40, nr. 9 (2020)
    Haves:: 
    870971-tsart:38245651|980|a
  6. Databeskyttelsesret i 50 år

    • Tidsskriftsartikel

    Databeskyttelsesret i 50 år

    I: Juristen, Årg. 101, nr. 1 (2020), S. 3-7
    Den persondataretlige regulering fejrer sin 50 års fødselsdag
    Find den her
    Detaljer
    Haves: 
    870971-tsart:48111483|980|.
    Omfang: 
    S. 3-7
    Målgruppe: 
    gymnasieniveau, fagligt niveau, voksenmaterialer
    Findes i: 
    Juristen, Årg. 101, nr. 1 (2020)
    Haves:: 
    870971-tsart:48111483|980|a
  7. Der drysser data ud af dig

    • Tidsskriftsartikel

    Der drysser data ud af dig

    I: DJØF-bladet, Årg. 44, nr. 2 (2020), S. 50-53
    Vi har meget lidt indsigt i, hvilke data der hele tiden indsamles bag vores ryg, når vi er på internettet, og hvad de bruges til
    Find den her
    Detaljer
    Haves: 
    870971-tsart:47955769|980|.
    Note: 
    I anledning af hendes bog "Human rights in the age of platforms"
    Omfang: 
    S. 50-53
    Målgruppe: 
    gymnasieniveau, fagligt niveau, alment niveau, voksenmaterialer
    Findes i: 
    DJØF-bladet, Årg. 44, nr. 2 (2020)
    Haves:: 
    870971-tsart:47955769|980|a
  8. Lægernes store Facebookgruppe - idéen, shitstormen og lysten til at stikke af

    • Tidsskriftsartikel

    Lægernes store Facebookgruppe - idéen, shitstormen og lysten til at stikke af

    I: Ugeskrift for læger online, 2020-07-31,
    Find den her
    Detaljer
    Haves: 
    870971-tsart:48646069|980|.
    Målgruppe: 
    gymnasieniveau, alment niveau, voksenmaterialer
    Findes i: 
    Ugeskrift for læger online, 2020-07-31
    Haves:: 
    870971-tsart:48646069|980|a
  9. Din skæbne står skrevet i generne : fup eller fakta

    • Tidsskriftsartikel

    Din skæbne står skrevet i generne : fup eller fakta

    I: Illustreret videnskab, 2020, nr. 5, S. 40-49
    Et skrab i munden og et par klik på computeren - gentest er nu let tilgængelige for alle. Men kan de holde, hvad de lover?
    Find den her
    Detaljer
    Haves: 
    870971-tsart:47951747|980|.
    Omfang: 
    S. 40-49
    Målgruppe: 
    gymnasieniveau, alment niveau, voksenmaterialer
    Findes i: 
    Illustreret videnskab, 2020, nr. 5
    Haves:: 
    870971-tsart:47951747|980|a
  10. Indien bruger populær børne-app i konflikt med Kina

    • Avisartikel

    Indien bruger populær børne-app i konflikt med Kina

    I: Politiken, 2020-07-02, Sektion 1, s. 7
    Sociale medier og techvirksomheder bliver i stigende grad inddraget i geopolitiske stridigheder. Det ses tydeligt under den seneste optrapning mellem verdens to folkerigeste og atombevæbnede lande
    Find den her
    Detaljer
    Haves: 
    870971-avis:48518672|980|.
    Omfang: 
    Sektion 1, s. 7
    Målgruppe: 
    gymnasieniveau, alment niveau, voksenmaterialer
    Findes i: 
    Politiken, 2020-07-02
    Haves:: 
    870971-avis:48518672|980|a